På dette økologiske landbrug kan du abonnere på dine æg og grøntsager.
Skrevet af Malene Skree Nordsmark, journalist på TV MIDTVEST
Link til artikel på TV MIDTVEST hjemmeside: www.tvmidtvest.dk
På dette økologiske landbrug kan du abonnere på dine æg og grøntsager.
Skrevet af Malene Skree Nordsmark, journalist på TV MIDTVEST
Link til artikel på TV MIDTVEST hjemmeside: www.tvmidtvest.dk
Dagsorden:
Min mand og jeg var forleden på Blakgården for at få en rundvisning af Janus som nye Bondekunder - og kom hjem med denne fantastiske kurv fuld! Hvor smukt og velsmagende! Sikke et fint sted og en grund-sund idé med dette fællesskab. Vi glæder os til at være Kundebønder og få Co2 venlige lækre økologiske grøntsager til glæde for os og de kommende generationer. Grøn-gul-lilla-hvid-orange-sprød hilsen fra Janne og Per
Almindeligvis høstes de grønne bønner, mens de er umodne, hvor de spises med bælg. Dog kan bønnen også modnes, og frøene i bælgen kan spises.
Næringsindhold pr. 100 g (særligt udvalgte)
Energi |
126 kJ/30 kcal |
Protein |
1,9 g |
Kulhydrat |
3,6 g |
Kostfiber |
3,0 g |
Fedt |
0,2 g |
Folat |
64 µg |
C-vitamin |
15 mg |
Calcium |
60 mg |
Jern |
1 mg |
Magnesium |
17 mg |
Grønne bønner er generelt fedtfattige og rige på kostfiber, vitaminer og mineraler. En god spise.
Bønnerne holder sig friske en lille uges tid ved 6-8 grader.
Alternativt kan de også koges møre og blendes til en postej med fx hvidløg, olie og spidskommen (og evt. majsstivelse, hvis det er for tyndt), og bruges som smørepålæg ala grøn hummus.
De grønne bønner på Blakgården er en ren succeshistorie i år. Den varme sommer kombineret med god vanding har medført at rigtig mange bønneplanter er lykkedes med tilsvarende rig mængde afgrøder.
På Blakgården dyrkes kun én sort bønner i år kaldet Maxi. Valget af netop denne sort handler om, at den sætter bønnerne højt på planten, og dermed er bønnerne nemmere at plukke.