Rødbedetærte med gedeost 4 pers.

Det skal du bruge

  • 200 g kogte rødbeder
  • 1 bdt. blandede krydderurter
  • 4 æg
  • ¼ l. fløde
  • 1 bæger gedeost i olie
  • Salt og peber

 Tærtedej

  • 100 g rugmel
  • 100 g spelt eller ølandshvede
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. skyr
  • 75 g smør

Sådan gør du – dejen

  • Bland melet med salt, lav en fordybning og hæld yoghurten i
  • Smulder smørret i
  • Arbejde dejen hurtig sammen
  • Lad den hvile ½ time
  • Rul den ud og kom den i tærteform
  • Prik den med gaffel

 Sådan gør du – tærten

  • Skær de kogte rødbeder i passende stykker
  • Vaks og hak krydderurterne
  • Bland rødbeder og krydderurter
  • Fordel dem i tærten
  • Pisk æg og fløde smag til med salt/peber
  • Hæld blandingen over tærten
  • Skær gedeosten i skiver og fordel på tærten
  • Bag tærten Ca. 45 min ved 200 grader til den er gylden